eerste dagje werken gehad..
Blijf op de hoogte en volg suzanne
31 Januari 2006 | Nederland, Amsterdam
mijn eerste vrije daagjes zitten er op en ik moet er nu echt aan geloven dat ook ik moet gaan werken helaas. Gister was mijn eerste werkdag redelijk pittig. van 8 tot 7 zonder pauze gewerkt!Wel erg aardige mensen daar. Zelfs mijn baas was nog wel oke, beetje rare trekjes en nogal ongeinteresseerd,maar ik was er op voorbereid.
Het stappen is hier echt super elke avond is er een andere plaats waar iedereen naar toe gaat!Je komt dus steeds dezelfde mensen tegen.Veel feesten zijn gewoon op het strand. Besef het nog steeds niet helemaal dat ik hier ben als ik 's avonds tussen de palmbomen op het strand met een wijntje sta te dansen echt heel raar! maar wel heerlijk!
Je leert hier snel mensen kennen Het stikt hier van de nederlanders!je kan er gewoon niet om heen! en als je elkaar 1 keer hebt gezien dan 'ken' je elkaar al!
het enige nadeel zijn mijn werktijden hier ik ben dus vandaag vrij maar iedereen is aan het werk dus een beetje saai. en in de weekenden moet ik helaas werken...Maar zo'n ramp is het natuurlijk niet om in het zonnetje met je latop op het terras te zitten!
Net lekker zitten msnen met mijn vreindje!
we hebben nu gelukkig geen last meer van het tijdverschil nu hij in aruba zit! maar het is wel erg frustrerend dat je elkaar niet kan zien nu je zo dicht bijelkaar bent!
want ik mis hem toch wel heel erg ook al is het hier super!
De beesten zijn hier wel wat minder had naar de eerste avond al 26 muggenbulten alleen al op mijn benen ben daarna maar gestopt met tellen maar volgens mij zijn ze verdrievoudigd!
En die vissen in de zee zuigen zich echt vast aan je been echt heel vies! en af en toe schiet er een legoeaan(hoe je het ook schrijft) voor je voeten voorbij!maar het went!
vrijdag was hier verkiezingsdag, wat een gekkehuis hier. Zij krijgen hier 4 uur vrij om te gaan stemmen, wist dat die antillianen sloom waren maar 4 uur de tijd om te stemmen lijkt me erg overdreven!
Ze rijden dan rond met vlaggetjes in de kleur van hun partij op hun auto en lopen de hele dag te toeteren en schreeuwen. Erg overdreven maar leuk om te zien!
Ben van het weekend naar dolf jansen geweest,(ja ik weet het dat had ik ook in nederland kunnen doen) wist niet dat hij zo grappig was!het regende wel 3 keer. en tja in curacao is ook caberet in de openlucht dus dan word je wel nat. daardoor kon hij niet zoveel liedjes spelen omdat de band zeiknat regende, maar des te meer lulde hij dus was het niet erg!Zat al die mariniers hier af te zeiken. die zitten hier echt veel!
het geld gaat wel erg hard hier! je zit elke dag op een terasje en gaat vaak uiteten en stappen maar zelfs voor het strand en je ligbedje moet je nog betalen.(ik heb wel al een sluiproute gevonden omm de kassa te omzeilen dus dat scheelt weer 5 gulden!) Ik heb dan nog niet eens een auto en heb mijn huur nog niet hoeven te betalen.maar ik heb al vaak een bezoekje gebracht aan de pinautomaat. Maar als ik starks aan het werk ben heb ik vast minder tijd om het uit te geven, toch nog 1 voordeel...
De curacaoenaren(volgens mij schrijf je het echt zo!) zijn wel oke. ze vinden je alemaal een schatje!(duchi)echt vreselijk irritant maar meestal lag ik maar 'lief' terug. Ze stoppen gewoon de auto midden op straat om 'gezellig' met je te praten, hard doorlopen werkt dan het beste. tja blond en haar en een dikke kont dus dat valt hier wel in de smaak!ookal spreken ze hier gewoon nederlands je moet toch soms nog aardig wat moeite doen om ze te verstaan!
sommige zijn wel heel aardig geven allemaal hun telefoonnummer met de mededeling dat ik hun altijd ka bellen als er iets is of als ik iets weil weten. erg aardig of een hele slecht versiertruck...
Ze waarschuwen je ook allemaal voor hun eigen volk!dat je niemand moet vertrouwen. het lijkt hier soms ook net 1 grote gevangenis in de stad, overal hekken,tralies en prikkeldraad! Maar op de stranden zie je dat gelukig niet en is het een paradijs!
Nou ik stop maar weer eens moet nog boodschappen doen en als je een supermarkt wil waar niet de schimmel,roest en condens aan de vriezers hangt moet je toch echt een stukje verder weg!
de foto's komen eraan was vandaag mijn stekkertje vergeten om ze op mijn laptop te zetten, maar jullie kunnen zelf denk ik ook wel een beetje inbeelden hoe mooi het hier is!
houden jullie mij ook een beetje op de hoogte hoe het is nederland? de eerste week gaat het denk ik ff niet lukken om weer te internetten dus julie moeten het hier voorlopig mee doen!
Veel liefs suus
31 Januari 2006 - 22:14
Caroline:
je hebt al wel veel meegemaakt. het lijkt me wel mooi, en dat heb je goed dat we in ons gedachten moet denken,waar jij zit .Dat kan je dan niet voor stellen dat je met de vissen om je heen zwemmen.dat is wel grappig. dat je zoveel muggen bulden heb,ik hoop dat je vriendje een klamboe mee heeft genomen voor je. En om je vriendje te misen dat kan ik me goed voor stellen,dan kan je zien of dat je echt voor elkaar bestemd bent. En ook voor hem. Daar heb ik wel goed gevoel voor dat jullie samen blijven ,lief he !!.
Pas goed op je zelf he meid. We laten wel weten hoe hier in holland gaat hoor schat. je gaat hier niks missen
o schat
1 ding ik mis je wel hoor,maar ik ben wel blij dat dar zit voor je opleinding.En ik vind het ook leuk dat je af en toe op msn bent. dag leiverd ik hou van je xxxx jes
cariline -
31 Januari 2006 - 22:37
Anke:
Hey suus, ik ben jaloers op je! Jij zit nu heerlijk op dat eiland! Maargoed hier in australie is alles ook paletti nog 4 weekjes stage! Ik heb trouwens ook eindelijk mijn pakketje voor mijn verjaardag gekregen. Jippie, hey maar ik moet eens gaan werken, dikke kus en veel plezier! -
01 Februari 2006 - 07:52
Niek:
Eeeej lieve schat!
Wat een leven, wat een leven! Goed bezig jij! Lekker op de blote voetjes met een wijntje in de hand dansen op het strand....wohhh superrrr!!! Lekker blijven genieten he! Hier is het ook wel ok (uitzicht op het rode plein gemiddeld van 8:30 tot 18;00...heerlijk!
Dikke kusss -
01 Februari 2006 - 09:08
Kim:
die sluiproute heb ik nooit ontdekt...grrrrrrrr!! x -
02 Februari 2006 - 22:54
Hans:
he meid tja zo te horen heb jij t ook wel getroffen alleen wel anders dan arnoud ben beinieuwd hoe jullie bijden je hier door heen helpen en ben jaloers op t mooie weer hier is t nog steeds veel te koud maar goed gr -x- hans -
03 Februari 2006 - 00:16
Kitty:
Hey oud buurmeisje! Bevalt het nog een beetje in de Steeg? Heb je al nieuwe buren gekregen? HIer in NL is het vooral nog erg wennen, denk iedere dag terug aan Curacao! De witte stranden, blauwe zee, gekleurde huisjes! Is iets heel anders dan hier die saaie grauwe en grijze kleuren en vooral de kou! Heel veel succes met je stage, ik blijf je volgen! Liefs, Kitty en ps niet teveel genieten hoor, wordt echt gigantisch jaloers!! haha! -
04 Februari 2006 - 19:32
Simoontje:
Update vanuit Nederland, want al dat geouwehoer over die palmbomen en de zon hahaha.. nee hoor lieverd, heerlijk dat je het zo goed hebt daar. Kijk uit met die doekies, want als je niet oppast spreekt de pinautomaat je nog aan met je naam... Ik ben dit weekend verhuist naar de mooie stad, gek hoor, maar erg leuk huissie!! Have fun en overwerk je niet hoor... 11 uur werken zonder pauze... toch van de zotte of niet.. pas op jezelf, dikke kus -
07 Februari 2006 - 18:20
Marianne:
hallo suus,
een aantal dingen die je vertelt zijn heel herkenbaar, leuk om je smakelijke verhalen te lezen!
heel veel succes en genieten maar.
liefs ook van giel.
p.s. we hebben gisteren alex weggebracht. morgen komt hij aan in sydney. hoop dan wat van hem te horen.
Doeiiiiiiii