Parte Cinco 2de gedeelte Argentinie & stukje Chili - Reisverslag uit Ushuaia, Argentinië van suzanne denters - WaarBenJij.nu Parte Cinco 2de gedeelte Argentinie & stukje Chili - Reisverslag uit Ushuaia, Argentinië van suzanne denters - WaarBenJij.nu

Parte Cinco 2de gedeelte Argentinie & stukje Chili

Door: Suzanne en Arnoud

Blijf op de hoogte en volg suzanne

07 Februari 2009 | Argentinië, Ushuaia

Wauw wauw wauw Maxima heeft gelijk, Argentinie is een prachtig land!

Hola Lieve mensen,

Hier weer een wat uitgebreider verslag van onze reis. Hoe is het in Nederland, hebben we nog wat gemist?

Wij hebben een groot gedeelte van Argentinie gezien, we hebben op gletsjers gelopen, gehiked in Torres del Paine in Chili en zijn nu op het Zuidelijkste puntje van de wereld belandt. Heb je geen zin om dit alles te lezen, kijk dan even op onze site met foto's.(www.suusenarnoud.mijnalbums.nl) Foto's zeggen ook al heel veel! Maar lezen en kijken is natuurlijk beter :)

In Bariloche hebben we vooral veel gerelaxed, want we waren moe van het reizen, ja ja dat kan ook :) Het enige wat we hebben gedaan is een berg beklommen, waar we een schitterend uitzicht hadden over de vele meren. Helaas kwam Suus er in de bus pas achter dat ze haar teenslippers nog aan had, foutje. Toch hebben we de top bereikt. Verder hebben we op schitterende strandjes gelegen, erg relax.

Daarna hebben we een lange busreis gehad van 28 uur naar El Calafate, dat in Patagonie, het Zuiden van Argentinie ligt. Hier geldt: Het kost wat, maar dan krijg je ook wat, het is schitterend hier! We hebben hier de Puerto Moreno gletsjer gezien. Dit is de enige gletsjer ter wereld die nog steeds groeit en verplaatst zich 1 tot 3 meter per dag. We hebben een wandeling gemaakt op de gletsjer van 6 uur met ijzeren pinnen onder onze schoenen. Zeker een highlightje van onze reis!! We hebben allereerst de gletsjer aan het meer bekeken, het geluid en het gezicht van de vallende stukken ijs is onbeschrijfelijk! Dus wilde we het op video krijgen voor jullie, maar na een aantal pogingen dachten we; jullie moeten het zelf maar eens gaan bekijken, het is zeker de moeite waard :) Daarna de wandeling op het ijs. Sommige stukken waren felblauw, je zag grote spleten, meertjes waar je het water van kon drinken en natuurlijk heel veel ijs zover je kon kijken. Kortom, een unieke ervaring!

Daarna snel weer de grens over naar Chili, naar Torres del Paine (snel ging helaas niet echt, want alle tassen van de bus werden gecheckt). Over Torres del Paine was nog enige discussie of we zouden gaan, want hier ga je heen voor de mooie wandeltochten. Suus had al heel wat geoefend deze vakantie en letterlijk de blaren op haar voeten nog staan van de gletsjer, en wilde dan nog wel een keer mee. 3 dagen is de compromis geworden, waarvan 1 nacht in een tentje. De dag van aankomst in het hostel kregen we uitleg van een rasechte diehard trekker. Zijn advies was; 10 dagen is het minimum, niet meer dan 1 paar kleding meenemen, het regent en waait er toch altijd en we citeren; op de laatste dag pis je over je eigen broek heen?! De zin zakte bij ons meteen al een beetje weg. Maar goed we waren er toch en we zijn meteen aan de slag gegaan om alles voor onze tocht te regelen. De volgende ochtend zaten we in de bus naar het park van Torres del Paine. In het kort hebben wij mazzelaartjes 3 dagen schitterend weer gehad, was Suus weer verbazingwekkend goed en we waren blij dat we het gedaan hebben. De eerste dag naar een gletsjer gelopen, de tweede dag een prachtige vallei gezien. Helaas hadden we een afslag gemist, waardoor we een iets pittigere route, met backpack over rotsen, hebben gelopen dan de bedoeling was. De laatste dag nog meer prachtige meren en bergen gezien met het geluid van de gletsjer op de achtergrond. De foto's geven een goed beeld van de prachtige omgeving.

Daarna weer de bus geboekt naar Argentinie en wel naar het zuidelijkste puntje van de wereld, Ushuaia. Ook wel Fin del mundo(einde van de wereld) genoemd.En naast onze toeristische Machu picchi stempel in ons paspoort staat er nu 1-tje van Ushuaia naast:) Dit is onze uit(waai)rust plek voor een paar dagen voordat we naar het altijd drukke en bruisende Buenos Aires vliegen! (We waren even busmoe en Buenos Aires is 3 dagen van hier, dit vonden we toch iets te veel van het goede als je uit het kleine NL komt!) Oftewel de was is weer lekker gedaan, de foto¨s zijn geselecteerd en jullie hebben weer een verhaaltje om te lezen! Morgen gaan we nog 1 keer een gletsjer bekijken, we kunnen er geen genoeg van krijgen!

Naar Buenos Aires willen we naar de Iguazu watervallen en verder zijn we nu aan het kijken wat we daarna willen zien. We hebben dan nog maar 1 maand. We twijfelen over Uruguay, carnaval in Brazilie vieren met een Braziliaan die we in Cusco hebben leren kennen, of het noorden van Brazilie (prachtige stranden) bekijken.... Iemand tips??

De volgende keer horen jullie vast wat het is geworden :)!

Kijk nog even op onze fotosite!www.suusenarnoud.mijnalbums.nl (is een dagtaak om die erop te zetten en zeker de moeite waard:))
De mapjes die nieuw zijn zijn; SanPedro, Salta, Mendoza, Bariloche, El Calafate en Torres del paine. Voor de mensen die hier geen zin in hebben, kijk dan toch effe in mapje El Calafate met de gletsjer, het is echt zo schitterend!

Tot de volgende keer. En we zijn erg benieuwd hoe het met jullie gaat!

Heel veel liefs van Ons

• 08 Februari 2009 - 08:12

Teun En Ilse:

Wouw! Echt te gek zo met z'n twee he :) Wij herleven stiekem weer onze reis... thanks!

• 08 Februari 2009 - 20:27

Siem:

goed verhaal... zeker aanraders bij. Voor Nederland hoef je niet terug te komen, niks bijzonders. Same old, same old.

- Siem

• 09 Februari 2009 - 16:01

Ina:

Hoi Kids,
    Fijn wat van jullie te horen en te zien. Geweldig wat hebben jullie toch een mooie reis. Je maakt ons wel enthousiast. Wie weet gaan we nog eens die kant op.
    warme groet Ina en Duco

• 09 Februari 2009 - 19:04

Duco:

Ik ben wel jaloers op jullie. Ik lig een zuidelijk puntje op jullie achter. Moet dat nog een keer inhalen.Blijven genieten!! Jammer dat we jullie al een tijdje niet hebben kunnen bellen.Maar mailcontact gaat goed.

• 10 Februari 2009 - 19:54

Thomas:

He Arnoud en Suzanne, klinkt goed zeg!! Ook behoorlijk herkenbaar. Zo te horen gaat het jullie nog altijd erg goed, mooi zo. Ik ben nu in Huaraz, Peru en vlieg komende zondag naar costa rica. Heb ondertussen erg genoten van arequipa, colca, cuzco, machupicchu en het zand in huacachina. Ik vind Peru fantastisch! Een hele gave laatste maand gewenst!

Groetjes, Thomas.

• 13 Februari 2009 - 12:07

Dahlia:

Hey Arnoud!!
    Zo jullie zitten ook niet stil!! ;-)
    Veel landen al bezocht zie ik en je blijft dus nog tot april?? Nou we gaan elkaar volgen :-D

Groetjes!!

• 15 Februari 2009 - 17:57

Niek:

Hey Arnoud en Suus, het is veel te lang geleden dat ik gereageerd heb. Maar tsjonge, wat een verhalen en foto's. Jullie halen wel eruit wat erin zit. Super om dat allemaal te lezen. Hier in Hoensbroek gaat alles zijn gangetje. En oja.. Ajax heeft Feyenoord vanmiddag met 2-0 naar huis gestuurd :) Gr. Niek

• 17 Maart 2009 - 00:40

Daisy En Annemarie:

Hola,
    Hoe is het daar in Brazil?? Lekker aan het strand gehangen?
    Wij zitten momenteel in Bolivia. Hebben de tour naar de zoutvlakten er al opzitten. Was idd echt prachtig!
    Morgen gaan we de pampastour doen. We hebben er echt zin in.
    We zouden jullie nog het adres van onze site doorgeven. Hier komt ie: www.daisyenannemarie.waarbenjij.nu
    Zijn benieuwd hoe het met jullie gaat. Nog maals bedankt voor jullie goede tips!! Wij gaan ons een whisky cola drinken. Doei.

Groetjes Daisy en Annemarie